» Over ons

De drie pleegzorgaanbieders

Deze drie aanbieders zorgen voor pleegzorg in Drenthe
 

Leger des Heils

Pleegzorg is maatwerk. Ieder kind en elk gezin is uniek. Daarom vraagt elke situatie een eigen aanpak. Ons uitgangspunt is dat onze pleegouders een plek met toekomstperspectief moeten kunnen bieden aan kinderen die aan hun zorg worden toegewezen. We richten ons op het herstel van het gewone leven van een pleegkind en kijken naar de kansen en mogelijkheden die er zijn. Het Leger des Heils wil er zijn voor de ander, doen wat we geloven, heel praktisch, heel eenvoudig.
Naar de website

 

Yorneo

Yorneo helpt bij uiteenlopende en complexe opvoed- en opgroeiproblemen. Samen met ruim 400 pleeggezinnen in Drenthe zorgen we voor een veilig en warm thuis voor kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen, zodat ze opgroeien tot evenwichtige en veerkrachtige mensen. Dat is onze missie, met als uitgangspunt dat onze pleegouders veiligheid, warmte en structuur bieden. Als jeugdzorgorganisatie hebben we expertise in huis om het kind, ouders en pleegouder(s) te ondersteunen.
Naar de website

 

William Schrikker Gezinsvormen

Beschermt kinderen, ondersteunt pleeggezinnen, traint en adviseert collega’s bij gemeenten en andere zorginstellingen. In Nederland zijn wij dé expert op het gebied van zorg voor kinderen en ouders met een licht verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Pleegouder worden is niet niks. Maar een thuis bieden aan een kind met een beperking en/of ernstige chronische ziekte vraagt nog meer. Dat is niet iedereen gegeven. Onze pleegzorgwerkers zorgen voor de juiste ondersteuning en begeleiding. Je hoeft het niet alleen te doen.
Naar de website

 

Aanmelden als pleegouder

Past een van de visies van de drie pleegzorgorganisaties bij jou en heb je een keus gemaakt bij welke organisatie je graag pleegouder wilt worden? Dan kun je je aanmelden als pleegouder(s) door op onderstaande button te klikken en je gegevens in te vullen op de website van de gekozen organisatie. De betreffende pleegzorgorganisatie neemt dan contact met je op voor het starten van een voorbereidingsprogramma.
Fijn dat je pleegouder wilt worden!
Aanmelden